Scroll Top

ИНВЕСТИЦИИ И СЪСТЕЗАТЕЛНА ПОДГОТОВКА В КАТЕГОРИЯ БИКИНИ

Решили сте да се състезавате? А може би вече сте избрали цвят за своя бански и сте набелязали турнир от календара?

Преди да се впуснете обаче в това начинание, направете задълбочено проучване. Подходете сериозно към всяка от долуизброените точки и не допускайте компромис с нито една от тях.

Планирайте внимателно бюджета си за предстоящия сезон. Уверете се, че ще успеете да завършите своята подготовка, без тя да се превърне в непосилна задача.

Консултации Бикини Фитнес
В категория бикини има разходи в различни направления и е лесно да забравите за някои детайли. Ето защо създадох този списък и изработих удобна таблица в електронен формат, с чиято помощ да планирате всяка стъпка по пътя си.
СТЕЗАЕЛНА ПОДГОТОВКА

ТРЕНЬОР

Това е първият и най-важен избор, който трябва да направите. Не се заблуждавайте, че ще се справите сами! Дори и най-добрите сред професионалистите имат свои треньори.

Задължителен критерий е, той да има достатъчно опит в работата с атлетки от Вашата категория, за да Ви преведе през целия процес и да Ви покаже правилния подход. Не правете компромиси, защото оставяте в негови ръце не само спортните си резултати, а и своето здраве!

Ще Ви бъде необходим абонамент на цялостна състезателна подготовка за период между  8 и 20 седмици, в зависимост от Вашето изходно ниво и опит.

ФИТНЕС

Закупете карта за зала с подходящо оборудване, атмосфера и удобна локация. Състезателната форма изисква много повече обработка. Включват се изолиращи техники. Използват се много машини през последните седмици до сцена.

Персонална Тренировка

ХРАНА

Спорта на професионално ниво изисква огромен енергоразход и възстановяване. Дори в период на дефицит тялото Ви ще има нужда от 4-8 хранения дневно с качествени източници на протеини, въглехидрати и мазнини спрямо Вашия индивидуален план.

СУПЛЕМЕНТИ

Те са следващата важна инвестиция, когато целим оптималните спортни резултати,  правилното възстановяване, отлично храносмилане и съхраняването на здравните показатели.

Разходите за суплементи могат да надхвърлят бюджета Ви. Ето защо е важно да намерите опитен треньор, който да отсее само това, от което се нуждаете.

ФИЗИЧЕСКО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

Правилното възстановяване включва масажи, физиотерапия, процедури. То е неразделна част от физическата подготовка. Подобрява спортното представяне и Ви предпазва от контузии.

ЗДРАВЕ

В тази точка включвам редовните профилактични кръвни изследвания и здравни прегледи. Редно е да бъдат извършвани в началото и в края на състезателната подготовка, а при нужда и по време на нея. Никога не правете компромис със здравето си!

ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Кожата Ви трябва да бъде поддържана и в безупречен естетичен вид. Добавяме и разходите за сулариум и изграждане на тен като основа за нанасяне на състезателната боя.

ПОЗИНГ

Позинг класовете са следващият задължителен елемент! Гледането на клипове в Youtube не е достатъчно. Всеки има нужда от страничен поглед и обратна връзка. Съветвам да започнете практика с ментор от самия старт на подготовка.

Заложете на такъв, който има опит на международна сцена и познава добре критериите към съответната федерация. Той ще Ви насочи как да позирате спрямо Вашето тяло. Ще Ви даде конкретни упражнения и техники, с които да отработите своите движения и пози.

Може да изберете между опциите за уроци в зала, онлайн или обратна връзка върху заснети от Вас видеа.

Бикини фитнес позинг с Моника Наумова
СЪСТЕЗАТЕЛНА ВИЗИЯ

БАНСКИ

Състезателният бански требва да отговаря на изискванията на федерацията и последните тенденции, да бъде съобразен с Вашите форми и излъчване. Цените  варират в зависимост от модела и вида на камъните, с които е покрит. Може да бъде изработен по индивидуална поръчка или закупен готов. Ако бюджета Ви е ограничен, имате опция за наемане под наем.

ОБУВКИ

Втората част от сценичния костюм са състезателните обувки. Техният вид, платформа и височина са точно регламентирани. Класическите обувки са с висок ток и каишка с прозрачно силиконово покритие . Всяка федерация има изисквания към височината им. Няма да бъдете допуснати до участие с обувки, които не отговарят на правилника.

Закупете ги възможно най-рано и стартирайте позинг практиките си с тях.

БИЖУТА И АКСЕСОАРИ

Аксесоарите включват дълги обеци и гривни, покрити с камъни в бял цвят.  Те са комплимент и последен щрих към цялостната визия. Придават блестящ, елегантен и озаряващ вид.

Изграждане на Цялостна състезателна визия

ТЕН

Сценичният тен се постига чрез нанасяне на серия професионални  продукти в няколко стъпки в рамките на 2 до 3 дни. Ако имате опит, може да ги закупите и нанесете сами или да заявите и заплатите услугата при регистрация.

МАНИКЮР И ПЕДИКЮР

Финален щрих към цялостния пакет. Заложете на класическа изчистена визия в неотрални цветове. Френският маникюр е отличен избор.

КОСА

За стилизирането на косата също имате опция да се справите сами или да се доверите на фризьор. Много състезателки закупуват екстеншини за удължение или сгъстяване на косата. Изборът е Ваш.

ГРИМ

Сценичният грим се различава значително както от дневния, така и вечерния грим! На сцена, тялото ще бъде покрито с тъмна боя, а и лицето Ви ще бъдат под силните светлини на прожекторите.

Може да се оставите в ръцете на професионалист или да закупите сет с продукти в подходящите цветове и тоналности. За целта ще бъде полезно да преминете кратък курс и да усвоите базовите техники и специфики.

Семинар Сценичен грим
ЧЛЕНСТВО И РЕГИСТРАЦИЯ

ЧЛЕНСКА ТАКСА

Годишна такса за членство към съответната федерацията. Заплаща се еднократно и важи до края на календарната година.

ТАКСА УЧАСТИЕ

Такса за регистрация и участие на всяко едно състезание.

ТАКСА БЕКСТЕЙДЖ

Допълнителна входна такса за придружител или треньор зад сцена.

БИЛЕТИ

Резервирани места в публиката за близки и зрители.

ПЪТУВАНЕ

ПЪТНИ РАЗХОДИ

В зависимост от транспорта ще е нужно да предвидите самолетни билети или гориво, разходи за паркинг или транспорт до хотела, мястото на регистрация и залата.

ХОТЕЛ

Настаняване и депозит. Може да резервирате стая в официалния хотел или друг по Ваш избор с удобна и близка локация.

При изборът е важно в стаята Ви да има хладилник, а най-добре и малка кухня за приготвяне на храната.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ РАЗХОДИ

СЦЕНИЧНА ФОТОГРАФИЯ

Снимките и видеата от сцена се закупуват само от легитимираните фотографи на всяко състезание.

ЛИЧНА ФОТОСЕСИЯ

Вероятно ще искате да използвате и запечатате момента на пикова форма с професионална фотосесия.

Фитнес модел Професионална фотосесия

ВРЕМЕ

Бих казала, че това е най-голямото вложение и е тема на цяла следваща статия.
ПЛАНЕР “СЪСТЕЗАТЕЛЕН БЮДЖЕТ”
Безплатно може да изтеглите изработения от мен планер, който ще Ви помогне да организирате и следите бюджета си през предстоящите състезателни сезони!
stagelights
А какво ще спечеля?

Не очаквайте моментна материална печалба от състезателните си участия и победи. Това е инвестиция, която има по-късна възвръщаемост. На първо място се доказвате като атлет. Изграждате име и се превръщате се в разпознаваемо лице. Натрупвате назаменими знания и опит. Позиционирате се във фитнес индустрията. Създавате контакти и партньорства. С времето всичко това започва да отваря за Вас врати и възможности.

Но не  това е най-ценнотто, което печелите! Истинската печалба е физическата и психитеската победа над самият себе си!  Това, да преследваш мечтите си, да се развиваш, да реализираш потенциала си!

всичко за категорията на едно място

Искате да съпите на сцена и да преминете на следващо ниво? На правилното място сте! Само тук ще намерите всичко, което е необходимо!

Ще Ви предам от своя опит и ще Ви преведа през всяка стъпка от състезателната подготовка, позинга и изграждането цялостна сценична визия!

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.