Scroll Top

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА СЦЕНИЧНИЯ ГРИМ?

Красотата и естественото излъчване са едни от основните критерии в съвременните дивизии на женския бодибилдинг!

Ето защо сценичният грим трябва да бъде безупречен!

Но запомнете, той  се различава значително както от дневния, така и вечерния грим и крие редица специфики!

СЦЕНИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ

Когато излезете на подиума, тялото и лицето Ви ще бъдат пряко под светлините на прожекторите. Те са толкова силни, че буквално “размиват” всички цветове и контрасти. Именно това е и причината състезателите да покриват тялото си с тъмна боя. На сцена тя изглежда съвсем естествено.

Сценичното осветление е водещият фактор при подбора на правилните продукти, текстури и техники за нанасяне на сценичния грим.

Той трябва да бъде значително по-драматичен от ежедневния, а дори и от вечерния грим, с който сте свикнали. Това означава: по-наситени цветове, по-изразителни линии и по-дълбоки светлосенки на скулптуриране.

От друга страна, топлината, която прожекторите излъчват,  може да бъде истинско изпитание за устойчивостта на грима. Залагайте на качествени и дълготрайни продукти. Избирайте база, която не предизвиква омазняване и не се разтича. Използвайте по предназначение матираща и фиксираща козметика.

СЪСТЕЗАТЕЛНИЯТ ТЕН

Правило: Никога не нанасяйте от състезателната боя върху кожата на лицето!

След полагане на тена, тялото Ви ще бъде няколко тона по-тъмно от лицето. Тук на ред идват техниките за тониране и преливане на цветовете с помощта на грима.

ОБЕЗВОДНЯВАНЕ

В деня на състезанието ще бъдете обезводнени и дехидратирани. Това автоматично оказва влияние върху вида на кожата и косата. Те изглеждат по-сухи и изтощени.

А знаем, че най-важен е здравият и сияен външен вид!   

Съвет: През последните седмици от подготовката полагайте максимална грижа за добрата хидратация на кожата на цялото тялото и на косата! Направете няколко процедури с пилинг за отстраняване на мъртвите клетки. Нанасяйте хидратиращи продукти всеки ден!

ТЕНДЕНЦИИ

Всяка състезателка трябва да следи последните тенденции в изграждането на сценичната визия. Моят съвет е да се водите от наложеното на големите международни подиуми.

Залагайте на естественото излъчване и не забравяйте, че фокусът трябва да бъде върху тялото и неговите форми.  Гримът, косата и аксесоарите са комплимент, който завършват цялостния пакет.

Ако имате колебания, кое е най-подходящо за Вас, потърсете съвет от по-опитните и не правете компромис с нито един детайл!

научи се сам

За деня на състезанието може да се оставите в ръцете на професионалист или да  преминете кратък курс на обучение, с който да придобиете нужните базови умения!

Лично аз избирам втория вариант. Ето защо:

    1. Сигурност!

Всяко състезание е с различна локация, което значи, че всеки път ще трябва да търсите местен гримьор. А това крие риск за крайния резултат.

Не всеки професионален гримьор има опит и  е запознат със спецификите на сценичния грим, осветлението, боята и състезателния критерий! Никога не може да сте сигурни в продуктите, с които работи и как вида, цвета и текстурата им ще се изменят от силата на светлината!

    2. Бюджет!

Ако искате да се състезавате повече от веднъж, ще спестите много средства. Може да инвестирате еднократно в качествени продукти, подходящи точно за вашето лице и кожа.

    3. Спокойствие!

В деня на състезанието трябва да сложите последния слой боя и да изчакате тя да изсъхне, да подготвите всичко, което ще Ви бъде необходимо и да бъдете зад сцена няколко часа преди старта на категорията. Ако се налага да пътувате и гоните час за грим и прическа, това ще Ви създаде допълнително напрежение. Лично аз предпочитам да разчитам на себе си и да не бъда притисната от време и чужд график.

    4. Ще бъдете подготвени за всяка ситуация!

Запомнете, че Ви предстои дълъг ден! Каквото и да се случи, колкото и изчакване да налага графикът на събитието, ще разполагате с умения и собствени стилизиращи продукти да освежите и приведете грима и косата в първоначалния им вид преди да се явите на сцена!

Консултации Бикини Фитнес

КУРС ЗА СЦЕНИЧЕН ГРИМ

Осъзнавайки важността на изказаното до тук, съвместих работата си с едни от най-добрите в сферата на женската красота!

Заедно обединихме богатият опит и професионалната квалификация, за да разработим за Вас първият по рода си семинар!

В него ще научите всички особености и ще усвоите професионалните техники, с които сами да направите перфектния и дълготраен сценичен грим!

ТОПЕТЕ СЕ В ИЗКУСТВОТО НАРЕЧЕНО ГРИМ !

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.